Gör en utflykt till oss

På ön Bryggholmen finns ett omväxlande landskap, som är representativt för en rik mälarnatur och ett ålderdomligt odlingslandskap. Har kan du njuta av den artrika växtligheten i frodiga lundar med stora ädla lövträd, ströva längs stigar och flikiga åkrar och ta en paus vid vackra stränder. Stora delar av ön karakteriseras av nyckelbiotoper och naturreservat med markerade leder.


Dagsutflykt
Under sommaren kan du göra dagsutflykter till oss. På ön kan du vandra, bada, paddla kanot, fiska från våra bryggor. Vi har ingen matservering så ta med egen matsäck! Att lägga till i vår gästhamn kostar från 85 kr. Vidare info gällande gästhamnen se
Gästhamnsguiden

Bo hos oss
Hyr vår Herrgård. Vi har 7 rum; 2 familjerum, 4 dubbelrum, och ett enkelrum. Alla, utom 2 dubbelrum, med delat badrum.
Ring eller mejla för att boka.bbb

Bada
Du kan bada från bryggorna i vår gästhamn eller besöka andra badplatser på ön.

Lägervistelse
Vill ni ordna klassresa med tält går det bra att hyra lägerplatsen vid Salta skär. Se Salta skär.

Gården driver en lägerplats vid Salta Skär på andra sidan ön. Ring eller mejla för att boka.

bUtställning om glasbruket
Bryggholmens gård ligger på ett av Sveriges största och första glasbruk. Det finns mycket dokumenterat kring gården från förr i tiden och från utgrävningarna. Detta finns samlat i utställningen i Äppelboden, där vi också har ett café.

Vandra på lederna
Flera fina vandringsleder finns på ön. Dessa går genom naturreservatet i stora delar. Karta finns hos oss i receptionen. OBS! Den blåa leden Skogsstigen, underhålls inte längre.

Hyra kanot
Vi har kanadensare till uthyrning. Runt Bryggholmen är det lugna vatten som lämpar sig väl för paddling. Kanoter hyr du för 60 kr per timme eller 480 kr för ett dygn, flytväst ingår. För att för hyra kanot måste du kunna paddla och vara över 18 år, alternativt att målsman är med och kan hjälpa till. Vi har ingen möjlighet att övervaka från gården.

I området

Bryggholmens gård är en perfekt plats för att ta sig runt i Mälardalen. Här finns massor att se, uppleva och göra.
Området runt Enköping är känt för sina många historiska platser med bland annat fina hällristningar. Det finns gott om gårdsbutiker, caféer och upplevelseställen som du inte hittar någon annan stans. Ni kan titta in på Fjärdhundralands sida för samlade tips. Vi vill gärna tipsa om att besöka Frösåkers brygga - för en härlig vikingaupplevelse, Fiskarfruns café på Ängsö, Grönsöö slott. Stallarholmen i Mariefred ligger nära till hands och väl värt ett besök, liksom Sigtuna, Eskilstuna och Västerås.


Om inte detta räcker kan ni alltid göra en utflykt till Uppsala eller Stockholm.