Gör en utflykt till oss

På ön Bryggholmen finns ett omväxlande landskap, som är representativt för en rik mälarnatur och ett ålderdomligt odlingslandskap. Har kan du njuta av den artrika växtligheten i frodiga lundar med stora ädla lövträd, ströva längs stigar och flikiga åkrar och ta en paus vid vackra stränder. Stora delar av ön karakteriseras av nyckelbiotoper och naturreservat med markerade leder.


bDagsutflykt
Under sommaren kan du göra dagsutflykter till oss. På ön kan du vandra, bada, paddla kanot, fiska från våra bryggor. Vi har ingen matservering så ta med egen matsäck! Att lägga till i vår gästhamn kostar från 75 kr. Vidare info gällande gästhamnen se
Gästhamnsguiden

Bo hos oss
Vi driver ett Vandrarhem i STFs regi, i Herrgården. Vi har 7 rum; 2 familjerum, 4 dubbelrum, och ett enkelrum. Alla, utom 2 dubbelrum, med delat badrum.
Man kan hyra allt från ett rum till hela herrgården. Ring eller mejla för att boka.

Har du med dig eget tält kan du slå upp det på ängen vid vattnet. Dusch och toalett finns i servicehuset. Avgift för tältplats är 150 kr.

Bada
Du kan bada från bryggorna i vår gästhamn eller besöka andra badplatser på ön.

Lägervistelse
Vill ni ordna klassresa med tält går det bra att tälta på ängen mellan Herrgården och vattnet, från 150 kr per tält och natt- egna tält medtages. Man kan även hyra rum i Herrgården för de som inte vill bo i tält.

Sällskapet Salta Skär äger en lägerplats vid Salta Skär på andra sidan ön. Kontakta dem om du vill ha ditt läger där.

Utställning om glasbruket
Bryggholmens gård ligger på ett av Sveriges största och första glasbruk. Det finns mycket dokumenterat kring gården från förr i tiden och från utgrävningarna. Detta finns samlat i utställningen i Äppelboden, där vi också har en liten kiosk.

Vandra på lederna
Flera fina vandringsleder finns på ön. Dessa går genom naturreservatet i stora delar. Karta finns hos oss i receptionen. OBS! Den blåa leden Skogsstigen, underhålls inte längre.

Guidade vandringar
Historisk vandring – människan och naturen i samklang
Följ med på en guidad tur runt Bryggholmens gård där vi fokuserar på människan och jordbrukets påverkan på naturen. Vi studerar och diskuterar hur människan och naturen påverkar och drar nytta av varandra. Under turen förevisar vi även Bryggholmens historia, här har människor levt i 1000 år! Och här fanns ett stort glasbruk under slutet av 1500-talet. Turen tar ca 1 timme, endast förbeställning för grupper.

Hyra kanot
Vi har kanadensare till uthyrning. Runt Bryggholmen är det lugna vatten som lämpar sig väl för paddling. Kanoter hyr du för 50 kr per timme eller 400 kr för ett dygn, flytväst ingår. För att för hyra kanot måste du kunna paddla och vara över 18 år, alternativt att målsman är med och kan hjälpa till. Vi har ingen möjlighet att övervaka från gården.

I området

Bryggholmens gård är en perfekt plats för att ta sig runt i Mälardalen. Här finns massor att se, uppleva och göra.
Området runt Enköping är känt för sina många historiska platser med bland annat fina hällristningar. Det finns gott om gårdsbutiker, caféer och upplevelseställen som du inte hittar någon annan stans. Ni kan titta in på Fjärdhundralands sida för samlade tips. Vi vill gärna tipsa om att besöka Frösåkers brygga - för en härlig vikingaupplevelse, Fiskarfruns café på Ängsö, Grönsöö slott. Stallarholmen i Mariefred ligger nära till hands och väl värt ett besök, liksom Sigtuna, Eskilstuna och Västerås.


Om inte detta räcker kan ni alltid göra en utflykt till Uppsala eller Stockholm.